Madarak és fák napja

2019.06.02. 09:30

Elengedhetetlen az élővilág védelme

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

A tamási Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hagyományaihoz híven, a Madarak és fák napja alkalmából az idei évben is az első osztályosok bevonásával, programsorozat keretében hívta fel tanulói figyelmét a természet és az élővilág védelmének fontosságára.

A programok sorát az 1. a osztály tanulói nyitották meg az iskolarádión keresztül, melyet Szabó Stefánia, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. munkatársának, a környezetünkben élő madarakról szóló színvonalas előadása követett, tájékoztatta lapunkat Gasparics László intézményvezető. Kiemelte, hogy sajnos az időjárás nem tette lehetővé, hogy a helyi Vadasparkban élőben is megcsodálhassák a természeti értékeket, de a témához kapcsolódó érdekes, játékos kézműves foglalkozásokkal, és vidám sportvetélkedővel igyekeztek közelebb hozni a gyermekekhez környezetünk élővilágát. Ügyes kezek készítettek papírból madarakat, katicabogarakat, lepkéket, fészkelő gólyákat, ágakból madárfészkeket.

A Városi Könyvtárban Eckert Lívia könyvtáros zenés irodalomórája mesékkel, versekkel, dalokkal szerzett számukra varázslatos perceket. A témahetük, mely napról napra bővítette gyermekeink ismereteit a madarak és fák világáról, izgalmas akadályversennyel és természetfilm vetítésével zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában