megmérettetés

2019.06.20. 16:20

Előkelő helyen végzett a Tolna megyei pálinkaház

Dobogós, harmadik helyezést ért el a Brill Pálinkafőzde az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen a legeredményesebb pálinkafőzdék között. 

TEOL

Fotó: Illusztráció

A Pálinka Nemzeti Tanács idén hatodik alkalommal rendezte meg az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyt. A rendezvénynek Sümeg városa adott otthont, ahol 26 pálinkabíra három napon át 331 nedűt kóstolt végig összesen közel 50 főzdétől. A díjakat június 20-án adták át az Országház felsőházi termében, ahol a legeredményesebb pálinkafőzdéket és a legjobb tízezer feletti tétel készítőjét is elismerték.

A legtöbb kitüntetést a Sopron környéki 1Csepp Pálinka nevet viselő főzde gyűjtötte be: fekete berkenye pálinkája elnyerte az Ország legjobb pálinkája 2019 fődíjat, emellett a főzde lett 2019 legeredményesebb pálinkafőzdéje is. A legeredményesebb pálinkafőzde 2. helyezettje idén a Zimek Pálinka Manufaktúra, a 3. helyezett pedig a Brill Pálinkaház lett. A legjobb tízezer feletti tétel készítője a Mátyás Pálinkaház.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában