fogathajtó verseny

2019.06.02. 19:10

Lovas- és gyermeknappal hangoltak a közelgő Kaposmentire

Markovics Norbert

Fotó: Markovics Norbert

Egész napos program várt kicsiket és nagyokat egyaránt a szakályi sportpályán, szombaton. A kínálat főleg a lovassport szerelmeseinek kedvezett, hiszen immáron huszadik alkalommal rendeztek fogathajtó versenyt az utóbbi hetek heves esőzéseitől felduzzadt Kapos partján. Kombinált hajtás, C kategóriás akadályhajtás és pontgyűjtő versenyszámokban mérkőztek meg a fogathajtók. Az eredményeket Szloboda Gyulától, a Szakályi Lovassport Egyesület elnökétől tudtuk meg.

Fotó: Markovics Norbert

Kombinált hajtás: 1. Kesztyűs Gábor Lajos (Biharugra), 2. Rodenbücher András (Zomba), 3. ifj. Ihász Béla (Seregélyes)

C kategóriás akadályhajtás: 1. Dr. Tóth Andrea (Dunaszekcső), 2. Vörös Viktória (Mélykút), 3. Nagy János (Simontornya)

Pontgyűjtő verseny: 1. ifj. Oszkó János (Pincehely), 2. Farkas Géza (Zomba), 3. Lilinger Dániel (Paks)

A hagyományokhoz híven, a nap első felében főzőversenyt rendeztek. Később tombolasorsolást tartottak, melynek főnyereménye, egy tüneményes kiscsikó, a szakályi Brinza családhoz került.

Fotó: Markovics Norbert

A korábbi évekhez hasonlóan, a délután ismét a gyerekekről szólt. A szervezők ingyenes légvárat és körhintát üzemeltek be, valamint kézműves foglalkozást indítottak. Ajándék csokival, palacsintával, fagyival és üdítővel kedveskedtek a szép számban megjelent kicsiknek gyermeknap alkalmából. Mindenki nagyon jól érezte magát – összegezte az eseményeket Feuerbach Szabolcs, Szakály alpolgármestere.

Nem sokáig marad kihasználatlan a szakályi sportpálya, ugyanis itt zajlik majd e hónap végén a harminckilencedik Kaposmenti Fiatalok Találkozója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában