Posztumusz díj

2019.06.23. 11:30

NOE-díjat kapott a szekszárdi édesanya

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) úgy határozott, hogy a szekszárdi négygyermekes édesanyát, az elhunyt Battonyainé dr. Wéber Izabellát a családokért végzett munkájáért Posztumusz NOE-díjban részesíti. A díjat az egyesület közgyűlésén vette át Izabella fővárosban élő lánya.

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesülete arról tájékoztatott közleményében, hogy elhunyt tagtársuk, Battonyainé dr. Wéber Izabella Posztumusz NOE-díjban részesült.

Battonyainé dr. Wéber Izabella évtizedekig dolgozott másokért Fotó: Beküldött kép

Az elhunyt édesanya a családjával együtt az elsők között csatlakozott hozzájuk. Ahogy fogalmaztak, tagtársuk családcentrikus volt, négy gyermek édesanyja, és imádta a családját, ahogy a családtagjai is őt. Az egyesület alapításához szükséges iratok elkészítése, a törvényességnek megfeleltetése is az ő munkáját dicséri. Szakmai hozzáértésével mindig segített az egyesület hivatalos ügyeit intézni, így sokszor lendítette át a csoportot megoldhatatlannak tűnő problémákon. Hosszú éveken át ő volt közgyűléseik állandó levezető elnöke, a szabályosságra és a törvényességre határozottan ügyelve – áll a közleményben.

Mint hangsúlyozták, Battonyainé dr. Wéber Izabella az egyesület tisztségviselőjeként részt vállalt adománygyűjtésben, a rászoruló családok problémáinak megoldásában. Empatikus volt, nem tett különbséget vagy kivételt senkivel sem, és közvetlenségével könnyen elérte, hogy mindenki barátként, nyitott szívvel közeledjen hozzá.

Határozottságával és szókimondásával megóvta őket sok ballépéstől. Az egyesületi tagsága alatt életre szóló barátságokat kötött, élménydús éveket töltöttek együtt. Utolsó, elköszönő levelében is megemlítette a Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesületét, és elbúcsúzott az itt szerzett baráti családoktól. Battonyainé dr. Wéber Izabella a tisztsége mellett a Katolikus Karitász segélyszervezet önkénteseként is segített, évtizedeken át támogatta a rászoruló, magányos, beteg, idős embereket.

A NOE-díjat a sokéves, kiemelkedő, a családokért végzett rendkívüli, áldozatos munkáért adományozza a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. Maga a díj egy oklevélből és bronzplakettből áll.

Együtt gyászolják szeretett társukat

A Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesületének tagsága jelenleg harmincnégy családból áll. Sok az elfoglaltságuk, de minden hónapban találkozót tartanak, amelyen átbeszélik feladataikat. Együtt gyászolják elhunyt tagtársukat. – Bella emberszeretete végigkísérte ismeretségünk éveit. Ez vezérelte minden tettét, segíteni akarását. Odaadó lelkesedése betegsége alatt is végig megmaradt. Emberséges és nagyon szerethető volt, és az is marad mindannyiunk emlékezetében, akik ismerhettük őt. Lelkesedését és lendületes egyéniségét örökre hiányolni fogjuk – tájékoztatta lapunkat Heim Károlyné, a Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesületének elnöke.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában