invázió

2019.06.25. 10:30

Szúnyogoktól szenvednek Báta lakói

Mauthner Ilona

Miskolc, 2019. május 25. Szúnyogirtás az egyetemvárosi tónál Miskolcon 2019. május 25-én. A védekezés során olyan környezetbarát készítmény kerül a környezetbe, amely kizárólag a szúnyoglárvákat pusztítja el, más élõlényekre és a környezetre ártalmatlan. MTI/Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Apad a Duna vize és az addig elöntött területekről is szivárog vissza a víz. Ugyanakkor a még vizes talajon a szúnyoglárvák gyorsan kikelnek, a környéket elárasztva kellemetlenkednek. Huszárné Lukács Rozália, Báta polgármestere elmondta, délután öt óra után szinte nem lehet megmaradni az udvaron sem. A légi permetezés a megadott időben elmaradt, akkor ugyanis éppen esett az eső, de azóta nem ért rá a szolgáltató a szúnyogok gyérítésére, hiába várnak rá.

Hamarosan – július 6-án – kezdődik a Keszeg Fesztivál, amire sok vendéget, fellépőt várnak a szervezők idén is, addig mindenképpen meg kell oldani a szúnyogproblémát, mondta a polgármester, ha másként nem, akkor saját szervezésben, földi permetezéssel.

Bátán eddig is egymást érték a rendezvények. A tanévzárót követően megkezdődött a gyerekek nyári táboroztatása, az általános iskolás korúaknak szerveztek elfoglaltságot, melyben a fürdőzés, kirándulás is helyet kap. A végzős diákok közül mindenki tovább tanul, van aki szakiskolában, van aki gimnáziumban.

A közelmúltban volt a Mélygödör elnevezésű tónál a gyerekek részére megtartott horgászverseny is, amelyet a helyi horgászegyesület szervezett. Az ifjúsági parkban ünnepelték meg a horgászverseny győzteseit, kis ünnepség keretében.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában