oktatás

2019.06.12. 15:30

Zsetont is gyűjtöttek a diákok a Würtz-napon

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

A tanév végének közeledtével megtartották a nagy hagyományokkal rendelkező Würtz-napot a tamási Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában – tájékoztatta lapunkat Gasparics László, az intézmény vezetője.

A programot az iskola névadójának, a Tamásiban született Würtz Ádám grafikusnak, a háromszoros Munkácsy-díjas érdemes művésznek a tiszteletére tartják.

Fotó: Beküldött kép

Az intézmény minden évben a névadó tiszteletére megtartott rendezvénnyel búcsúzik el a tanévtől. A nap folyamán a diákok megemlékeztek a művészről, majd következett a Würtz-jelvény kitűzése az első osztályosoknak. Ezután játék, kulturális bemutató, néptánc, mese, modern tánc, ugrálókötelesek fellépése következett, majd közös tánc zárta a napot.

Mint hangsúlyozták, a kis és nagy diákok idén is hatalmas lendülettel vetették bele magukat a vetélkedőbe, ami ebben az évben újult meg. Méghozzá úgy, hogy a csapatokat nem az osztályok alkották, hanem ki-ki csapatkapitányt választott magának. Az állomásokon zsetonokat gyűjtöttek, amiket puzzle darabokra váltottak be. Végül ennek eredményeként az iskola képét rakhatták ki. A gyorsaság fontos szerepet játszott a versenyben, s végül mindenki sikeresen összeállította a sulija fotóját.

Fontos volt a győzelem is természetesen, de leginkább a közös élmény, az összetartás, a vidámság jellemezte a napot. A meglepetés-mazsorettbemutató tovább fokozta a remek hangulatot. Az egész éves tanulás után fel­üdülést jelentett ez a program a diákoknak – állt az iskola közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában