fejlesztés

2019.07.09. 16:20

A csapadékvíz-elvezetési rendszer ötven százaléka kész

Wessely Gábor

Korszerűsítik a csapadékvíz-elvezető rendszert Decsen. Betonelemekkel bélelik ki az utcai árkokat, ahol szükséges átereszeket, átemelőket, aknákat építenek, illetve tisztítanak ki. Az árkok között eddig nem volt megfelelő összeköttetés, így nem működtek rendeltetésüknek megfelelően. A karbantartás hiánya is okozott gondokat. Jó néhány helyen eltömődtek az átereszek. Most a teljes rendszer megfelelő keresztmetszetű és lejtésű lesz. A projekt része a Tabáni-árok és a Dorottya-csatorna mederrendezése, továbbá a tározó felújítása is.

A beruházás, dr. Antal Zsolt polgármester tájékoztatása szerint ötvenszázalékos készültségű. Jó ütemben halad a munka, bár a kezdés csúszott, az eredetileg tervezetthez képest. Most úgy látják, hogy 2020 elején adhatják át a rendszert, melynek összköltsége meghaladja a 380 millió forintot.

Több utcában dolgoznak egyszerre a kivitelező szakemberei. Nagyrészt nyílt, de helyenként zárt csatornaszakaszok készülnek. Közel négyszáz ingatlant érint ez a munka. A teljes építési hossz 5,7 kilométer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában