Pro urbe Bátaszék

2019.07.06. 07:00

Elismeréseket adtak át Bátaszéken a Város Napján

Alapítása 877., várossá avatásának huszonnegyedik évfordulóját ünnepli ezekben a napokban Bátaszék. A Város Napja rendezvénysorozat pénteken ünnepi képviselő-testületi üléssel kezdődött, amelyen elismeréseket adtak át.

Hanol Erzsébet

Fotó: Makovics Kornél

– Nem ünneplünk kerek jubileumot, mégis több szempontból egyedi ez a nap. Egyrészt, mert ötéves önkormányzati ciklust zárunk le, másrészt, mert városi kitüntetések átadásával köszönetünket fejezhetjük ki jó néhány kiváló embernek, közösségnek településünkért végzett tevékenységükért – kezdte beszédét az ünnepi testületi ülésen dr. Bozsolik Róbert polgármester. Mint mondta, biztos alapokkal vehették át a stafétát, így „csak” az volt a feladatuk, hogy meghatározzák, milyen fejlődést szeretnének elérni.

A munka egy mindenki számára örömteli eseménnyel, a plébániatemplom-torony felújítását lezáró ünnepséggel kezdődött, amit számos átadó követett. – Felújítottuk az egészségügyi szolgáltatásokat magukba foglaló épületeket, a városi könyvtár épületét, a művelődési ház épületét, a sportcélú létesítményeket, napelemmel láttuk el valamennyi közintézményt, közterületek újultak meg – sorolta az eredményeket a polgármester.

Dr. Bozsolik Róbert kiemelte, hogy egy település akkor tud sikeres lenni, ha az ott élők tudnak és akarnak közösségben gondolkodni, ami Bátaszéken megvalósul. A városvezető hozzátette: azok, akik az ünnepségen kitüntetésben részesülnek bátor emberek, közösségek, munkásságukkal olyat tettek, mellyel méltán rászolgáltak az elismerésre.

„Pro Urbe Bátaszék” címben részesült Adorjáni Márta Ágnes, a Bátaszéki Közös Önkormányzati Hivatal nyugalmazott városüzemeltetési irodavezetője, Nagy Ferenc nyugalmazott közigazgatási vezető, Riglerné Stang Erika, a Petőfi Sándor Művelődési Ház nyugalmazott igazgatója, a Bátaszéki Székelyek Baráti Köre Egyesület, valamint Werner Mihály, Bátaszék nyugalmazott polgármestere.

„Bátaszék Város Közjaváért” elismerést vehetett át Sági Lajosné, a Keresztély Gyula Városi Könyvtár igazgatója, a Helyi Értéktár Bizottság tagja, a Bátaszék Város Közoktatási, Közművelődési és Műemlékvédelmi Közalapítványának kuratóriumi elnöke.

A „Bátaszék Város Kiváló Pedagógusa” címet kapta Faidt József, a Bátaszéki Általános Iskola tanára, a „Bátaszék Város Sportjáért” elismerésben részesült Tóbi István labdarúgó utánpótlás edző, míg a „Bátaszék Város Közbiztonságáért” díjat vehette Berg István főtörzsszászlós, a Bátaszéki Rendőrörs őrsparancsnok helyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában