önkormányzat

2019.08.08. 16:24

A szekszárdi csapvizet népszerűsítő akciót indítottak

Brunner Mónika

20190808_Szekszárd_A csapvíz a legalapvetőbb és legszigrúbban ellenőrött élelmiszer. Ács Rezső Szekszárd Megyei Jogu Város polgármester, Artim Andrásné az E.R.Ö.V Viziközmű Zrt vezérigazgatója._Foto:Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Ács Rezső polgármester és Artim Andrásné, az E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg ma délelőtt a szekszárdi csapvizet népszerűsítő akciót a városházán. Mint elhangzott, az átalakult fogyasztói szokások miatt a városban évente száz tonna pet palackos ásványvizet vásárol a lakosság. A szekszárdiak átlagosan havonta kétezer forintot költenek a palackos vízre, amely így évente legalább huszonnégyezer forintot húz ki a családok pénztárcájából.

Ács Rezső a nyitórendezvényen elmondta, érdemes a szekszárdi csapvizet fogyasztani, mert nagyon jó minőségű, biztonságos, egészséges, könnyű hozzáférni, és olcsó is, hiszen literenként mindössze hatvan fillérbe kerül. A csapvíz népszerűsítését akcióval kötik össze, amely hamarosan minden szekszárdinak elérhetővé válik.

– Előzetes regisztráció után, minden szekszárdi háztartás, család kap egy szép, logóval ellátott kancsót, amely az ünnepi alkalmak, a családi étkezések dísze tud lenni. Regisztrálni augusztus 21-től szeptember 15-ig lehet a www.szekszard.hu oldalon, az ajándékot pedig szeptember 16-ától lehet átvenni az E.R.Ö.V. Zrt. ügyfélszolgálatán, az Intersparban – tájékoztatott a polgármester.

Hangsúlyozta, a csapvíz fogyasztása a környezetvédelmet is elősegíti, hiszen a palackkal ellentétben nem kell szelektíven gyűjteni, a műanyag nem kerül az élővizekbe.

Artim Andrásné arról tájékoztatott, hogy a viszonylag új szekszárdi ivóvízbázis több éve kifogástalanul üzemel Bogyiszlón, a szekszárdi csapvizet a Duna vizéből nyerik.

– Ahhoz, hogy iható és kellemes legyen, tartalmaz kálciumot, magnéziumot, fluoridot. Nem tartalmaz viszont vasat és mangánt. Kis mértékben található benne klorid és foszfát, átlagosan 13-17 fokos hőmérséklete pedig élettanilag is kedvező – mondta a vezérigazgató.

Az E.R.Ö.V. a bogyiszlói üzemhez hamarosan ingyenes buszjáratokat indít, hogy a lakosság megtekinthesse, hogyan készül a szekszárdi ivóvíz.

A további információk a „szekszardicsapviz” facebook oldalon találhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában