kitüntetés

2019.08.17. 15:15

Dombóvári, paksi és szekszárdi kitüntetettek az ünnep alkalmából

Szeri Árpád

Fotó: Shutterstock

Az államalapítás ünnepe alkalmából – Áder János köztársasági elnök megbízásából – Rétvári Bence kitüntetéseket és díjakat adott át a Pesti Vigadó épületében. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára –ad tájékoztatást a kormany.hu – így fogalmazott: a nemzeti ünnepek teremtenek alkalmat arra, hogy a közösség elismerje azokat, akik másokért tesznek, kiváló tehetséggel rendelkeznek vagy másoknál több szorgalommal végzik feladatukat.

A rendezvényen Matókné Kapási Julianna, a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Művelődési Központ nyugalmazott művelődési menedzsere, a szekszárdi Bartina Néptánc Egyesület művészeti vezetője Bessenyei György-díjban, Szabadi Mihály néprajzkutató, népművelő, koreográfus, a Bartina táncegyüttes alapítója Martin György-díjban részesült.

Bodó Imre agrármérnök, helytörténész, a dombóvári Fekete István Múzeum alapítója, valamint Gutai István író, szociográfus, helytörténet-kutató, a paksi Pákolitz István Városi Könyvtár nyugalmazott igazgatója a Magyar

Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át.

Szintén állami ünnepünk alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje katonai tagozatát adományozta dr. Áder János köztársasági elnök a tűzoltás és a műszaki mentés területén végzett csaknem három évtizedes, kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül Sarkadi Ferenc tűzoltó ezredesnek, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában