„Korlátok nélkül”

2019.08.24. 18:10

Laptop könnyíti meg mozgáskorlátozottak mindennapjait

Brunner Mónika

Fotó: Shutterstock

Lezárult a mozgássérülteket segítő pályázat második része, az új jelentkezők hamarosan megkapják számítógépes eszközeiket, tájékoztatta lapunkat Szabó Sándor, a Mozgássérültek Tolna Megyei Egyesületének elnöke.

A „Korlátok nélkül” elnevezésű pályázat során a mozgássérült mentoráltak infokommunikációs, akadálymentesítést segítő alapeszközöket, laptopokat és tableteket kapnak, amelyek a szükséges programokkal és jogosultságokkal feltelepítve kerülnek hozzájuk. Így önállóan tudnak hivatalos ügyeket intézni, családi, baráti kapcsolatokat tartani, ismerkedni. Az eszközök helyes használatában mentorok segítik őket, személyesen és távsegítségként is.

A program első részében országosan összesen négyszáz embert tudott támogatni a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ). A második, és egyben lezáró részben Tolna megyéből négyen kerültek be a programba, egy ötödik jelentkezés pedig még elbírálás alatt áll.

– A programokba leginkább a fiatalokat tudtunk bevonni, akik érdeklődőek, nyitottak, és szeretnék kihasználni a lehetőségeiket, hogy önálló életet élhessenek – mondta Szabó Sándor elnök. Hozzátette, a jelentkezőknek 2021-ig kötelező folyamatosan tartani a kapcsolatot a mentorukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában