falunap

2019.08.12. 09:30

Sváb hagyományait megőrzi Györköny

Hanol Erzsébet

Fotó: Beküldött kép

Régmúlt gyermekévek címmel nyílt kiállítás a Gazdák Pincéjében, a tárlaton múltidéző fotók, illetve használati tárgyak kaptak helyet. A tárlat volt a hétvégi györkönyi Nemzetiségi és Falunapok nyitórendezvénye, amelyet a Black Velvet zenekar fergeteges koncertje követett pénteken a Pincehegyen.

Másnap kispályás labdarúgással és főzőversennyel folytatódott a program, bemutatkoztak a helyi közösségek és civil szervezetek, illetve népi játékok és hagyományőrző kézműves foglalkozás várta a gyerekeket szövéssel, fonással, agyagozással.

A felnőtt korosztály számára a nemzetiségi napi zenés bortúra nyújtott kikapcsolódást, amelyhez Szarka Gábor és barátai szolgáltatták a zenét. Ezzel egy időben a Kuti présházban „Miért tartsak Jézussal?” címmel tartottak ökumenikus beszélgetést.

A színpadon helyi, valamint szekszárdi, nemesnádudvari és hajósi német nemzetiségi hagyományőrző csoportok adtak műsort, majd a korábbi évekhez hasonlóan, idén is svábbál zárta a napot a Mondschein zenekarral. Vasárnap kétnyelvű istentiszteletet tartottak a községben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában