közösség

2019.09.17. 19:10

A Colonia zöldövezetté alakítja a Perczel-kertet

Szeri Árpád

Fotó: Máté Réka

Valóságos zöldövezetté válik a bonyhádi Perczel-kert a Colonia Alapítvány elgondolása szerint. A város fejlesztésére alakult szerveződés ma ismertette közeljövőre vonatkozó terveit. Lőrinczné Dávid Mária kuratóriumi elnök elmondta, hogy már folyamatban van a könyvtár környékének virágosítása, fásítása. Háromszáz négyzetméteren megtörtént a füvesítés, százhetvenöt évelő cserje kiültetése. A virágos ágyásokat árvácskák színesítik. Az alapítvány a felsorolt munkákra egymillió-százezer forintot fordít.

A Colonia szeptember 29-én, vasárnap, 15 órától süteményes családi délutánt szervez a Perczel-kertbe. A szervezők azt kérik, hogy aki csak teheti, hozzon magával fotókat a régi Perczel-kertről, mert azokból kiállítást tartanak. Ekkor kap két nagy virágtartó háromszáz árvácskát; a szerveződés emellett legkevesebb tizenegy fát – részben életfát – visszatelepít az elszáradtak, kivágottak helyére közösségi pótlással.

Az ösztöndíjrendszer kedvezményezettjei a 2019/20-as tanévet végző, bárhol tanuló, de Bonyhád közigazgatási területére bejelentett, 9–12. évfolyamos középiskolások lehetnek, kiknek tanulmányi eredménye eléri a 4,8-es átlagot úgy, hogy ez az érték nem kevesebb az előző évinél. Mindemellett kiemelkedő tevékenységet kell felmutatni sportban, művészetekben vagy közösségépítésben. Ezen feltételek teljesülése esetén a jelentkezők közül a legjobb huszonöt diák személyenként húszezer forintban részesül. Jelentkezni lehet papíralapon vagy neten az alapítvány címén, avagy az alapítványnál, a városháza 309. számú irodájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában