köszöntés

2019.09.19. 18:09

Egy szuszra elfújta a tortagyertyát 100 évesen is

Steinbach Zsolt

Fotó: Pakulár Erika

1919. szeptember 14-én jelent meg a Tolnamegyei Újság első száma. Ugyanezen a napon született Balogh Róza, a későbbi Szabó Istvánné, akit 100. születésnapja alkalmából tolnai otthonában köszöntött a város polgármestere, Appelshoffer Ágnes.

A gratulálók között volt dr. Handl Mária, Róza néni háziorvosa is, aki elmondta, hogy legidősebb páciense korához képest jó szellemi és fizikai állapotban van. Ezt mutatta, hogy a születésnapi tortán levő százas gyertyát az ünnepelt egy szuszra elfújta.

Dr. Handl Mária, Szabó Istvánné és Appelshoffer Ágnes. Fotó: Pakulár Erika

Róza néni debreceni származású, 2000-ben költözött Tolnára, miután gyermekei, unokái sorra Tolna megyében telepedtek le. Pontosan tudja a dátumot (1940. március 21.), amikor összeházasodtak férjével, aki 1996-ban hunyt el. Két fiuk és két lányuk született, egyikük már elhunyt. Hat unokája és nyolc dédunokája van.

Róza néni napjai csendesen telnek, az olvasás és a kézimunkázás már nem megy neki, a TV-ben a híradót és sorozatokat néz. Azt mondja, jól érzi magát, hiszen szerettei veszik körül, mindig van vele valaki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában