népszerűsítő akció

2019.09.17. 18:10

Környezetet véd, aki csapvizet fogyaszt

Ihárosi Ibolya

Fotó: Makovics Kornél

Új fejezetéhez érkezett a csapvíz fogyasztását népszerűsítő akció hétfőn az E.R.Ö.V. Egyesült Regionális Önkormányzati Víziközmű Zrt. ügyfélszolgálatán. A kampányba 1240 fogyasztó regisztrált, akik szeptember végéig munkanapokon 15 és 18 óra között vehetnek át egy logós kulacsot és egy szép, logóval ellátott kancsót, amely az ünnepi alkalmak, illetve a családi étkezések dísze lehet. A sikerre mi sem jellemzőbb, mint hogy az első napon közel háromszázan vették át át a cég ajándékát. Részt vett a programban Artim Andrásné vezérigazgató és Ács Rezső, a megyeszékhely polgármestere, akik csapvízzel koccintottak. Már csak azért is érdemes csapvizet fogyasztani, mert jó minőségű, egészséges, könnyen hozzáférhető és olcsó.

Olvasói panasz kapcsán Artim Andrásné kérdésünkre elmondta, hogy hétfőn az első fél órában, egy félreértés folytán csak egyik ajándékot kapták meg a fogyasztók, akiket értesítenek, de ettől függetlenül is átvehetik az elmaradt ajándékot az akció idején.

A megyeszékhelyen egyébként évente száz tonna pet palackos ásványvizet vásárol a lakosság. A szekszárdiak átlagosan havonta kétezer forintot költenek a palackos vízre, amely így évente legalább huszonnégyezer forintjukba kerül. Érdemes inkább csapvizet inni, mert az nagyon jó minőségű, egészséges, könnyű hozzáférni, és olcsó is, hiszen literenként mindössze hatvan fillérbe kerül. Ráadásul a csapvíz a nap 24 órájában a rendelkezésünkre áll, nem kell hazacipelni. Az is nyilvánvaló, hogy a csapvíz fogyasztásának környezetvédelmi hatása is van, hiszen a pet palackokat össze kell gyűjteni, szeméttelepre szállítani, a műanyag az élővizekbe is bekerülhet.

Az ember napi átlagos vízszükséglete 2,5-3 liter, amit részben ivóvízzel és különböző folyadékokkal, részben élelmiszerekkel juttatunk a szervezetünkbe. A csapvíz minden olyan összetevőt tartalmaz, amelyre a szervezetnek szüksége van, míg némely palackozott vizet bizonyos betegségben szenvedőknek nem tanácsos fogyasztani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában