fesztivál

2019.09.09. 07:00

Vegas-i hangulatban zajlott a hétvége

Igaz, hogy nem „Las”, hanem „Brass”, de azért „Vegas”-i hangulat uralkodott Tolnán a hétvégén. A Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar (IFZ) ekkor rendezte a Brass Vegas Fesztivált, immár másodszor.

Steinbach Zsolt

Fotó: Mártonfai Dénes

A fúvószenére alapozott kétnapos program péntek délután különleges attrakcióval, jelmezes zenés felvonulással indult: az IFZ tagjai, a Humen fiatal utcazenészei, a budaörsi Vivace Táncegyesület és a Szabadkai Fúvószenekar részvételével. A menet – a helyeik élénk érdeklődése által kísérve – a Duna-partról egy Hősök terei megálló után a MAG-Házig masírozott, zenélve. A felvonulás után, sötétedést követően szabadtéri diszkót rendeztek.

Szombaton délelőttre főzőversenyt hirdettek, civil társaságok részvételével. Az időközben megérkezett eső sokakat elriasztott, pedig a rendezőknek volt B-tervük, a csapatoknak tudtak fedett helyet biztosítani. Készült halászlé, újragondolt töltött káposzta, pacal, vaddisznópörkölt és a babgulyás is. Utóbbi ételt készítette az utolsó helyezett és a legjobbnak ítélt csapat, a Tűzoltók is.

Az eső miatt nem csak a főzés, hanem a délutáni-esti programok is fedél alá, a Lovardába kényszerültek. Ez viszont nem jelentett problémát. Sőt: igazi fesztivál zajlott, ahol a gyerekek és a nyugdíjasok is rendkívül jól érezték magukat. Egyebek mellett volt interaktív civil színház, kézműves sör- és borkóstoló, kürtőskalács, katonai toborzó, „Police Coffee”, ugrálóvár.

És persze a fúvószenekarok koncertjei. Fellépett a Lippói Nemzetiségi Fúvószenekar, a Szabadkai Fúvószenekar, az IFZ, zárásként a Humen. Valamennyien remekül muzsikáltak, kiváló hangulatot teremtve. A koncertek között tolnai nyugdíjas hölgyek szenior örömtánc bemutatót tartottak az IFZ zenéjére, és még divatbemutató is zajlott.

Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere köszöntőjében azt emelte ki, hogy az Ifjúsági Fúvószenekar Egyesület olyan civil szervezet, amely nem csak saját tagságának örömére ténykedik, hanem szinte az egész várost képes megmozgatni, színvonalas programokkal, immár évek óta. Szívből megköszönte a rendezőknek a remek fesztivált, vélhetően minden jelenlevő véleményét tolmácsolva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában