E.R.Ö.V. előadás

2019.10.03. 12:30

Egészséges, friss és olcsó a csapvíz

Az Országos Könyvtári Napok bogyiszlói programjához kapcsolódva, Tóth István polgármester meghívására Artim Andrásné, az E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt. vezérigazgatója tartott előadást a település könyvtárában. A foglalkozásra a falu általános iskolájának alsó tagozatosait várták, akik megtudhatták, honnan jön a csapvíz, és azt is, miért érdemesebb azt fogyasztani, mint a műanyag palackos ásványvizet. A felső tagozatosok pedig a bogyiszlói vízműtelepen ismerkedhettek meg a víztisztítás folyamatával.

Hanol Erzsébet

Fotó: Mártonfai Dénes

„Honnan jön a csapvíz?” címmel Artim Andrásné, az E.R.Ö.V. Zrt. vezérigazgatója tartott előadást a bogyiszlói általános iskola alsó tagozatos diákjainak szerdán. A gyerekek hallhattak a kútfúrásról, a víztisztításról és arról, hogy a folyamat végén tiszta, egészséges ivóvizet tölthetnek otthon a poharukba. A szakember kiemelte, hogy a csapvíz a legegészségesebb szomjoltó, mindig friss, kényelmesen elérhető, olcsó, ellenőrzött, ráadásul környezetkímélő is, hiszen fogyasztása után nem marad hátra műanyag palack, ellentétben az ásványvízzel.

Artim Andrásné kérdéseivel a gyerekeket is az előadás aktív részesévé tette, akikről bebizonyosodott, hogy jól tájékozottak a témában. A program folytatásaként a felső tagozatos diákok a bogyiszlói vízműtelepen ismerhették meg a víztisztítás folyamatát. Az E.R.Ö.V. munkatársai a gyerekeknek almát vittek, és kulacsokkal is kedveskedtek nekik.

Varga Dalma, a bogyiszlói művelődési ház vezetője elmondta, az előadás kapcsolódott az Országos Könyvtári Napok helyi programjaihoz. Hozzátette, hogy a rendezvénysorozat egyik tematikája a négy elem, melyek közül ők a tűz és a víz témakörét választották ki. Ennek megfelelően előző nap a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a szabadtéri tüzelés szabályairól és az otthoni tüzek megelőzéséről tartottak előadást, tegnap pedig a víz témájával folytatódott a program. Tóth István polgármester hozzátette, fontos, hogy a gyerekek nevelésében szerepet kapjon a csapvíz fogyasztásának népszerűsítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában