alakuló ülést sürget Ács Rezső

2019.11.05. 17:31

Átvette megbízólevelét a polgármester

Foray Nándor

20191105_Szekszárd_dr Kulcsár Ágnes a szavazóbizottság elnöke átadja Ács Rezsőnek a Polgármesteri kinevezést _Foto:Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Átadta a polgármesteri megbízólevelet Ács Rezsőnek a Helyi Választási Bizottság elnöke, dr. Kulcsár Ágnes ma délelőtt. Ismertette a jogerőssé vált eredményt: október 13-án 6353 szavazatot kapott Ács Rezső, 6055 voksot szerzett Bomba Gábor László, aminek alapján az elkövetkező öt évben is Ács Rezső Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere. Ez immár végérvényesen eldőlt. Ács Rezső megköszönte a Helyi Választási Bizottság és a Helyi Választási Iroda munkáját. Megjegyezte, nem volt könnyű dolguk, hiszen minden jogorvoslati lehetőség kihasználásra került. A polgármester az érdemi munka végett sürgeti a közgyűlés mielőbbi megalakulását.

A Pécsi Ítélőtábla október 31-i jogerős végzése szerint Ács Rezső Szekszárd polgármestere. Két választókerületben, összesen hét szavazókörben új szavazást tartanak viszont november 10-én. Ács Rezső buzdította a lakosságot a választáson való részvételre. Elmondta azt is, hogy megkülönböztetendők az egyéni választókerületi eredmények és a töredékszavatok alapján a kompenzációs listás eredmények, utóbbiak még változhatnak.

Senkinek sem jó, hogy nem alakult még meg a közgyűlés, mondta a polgármester. Sok mindenben csak a közgyűléssel együtt tud döntéseket meghozni, illetve szüksége van a bizottságok döntés-előkészítő, javaslattevő feladataira is. Idáig jól tudtak a közgyűléssel együttműködni, jegyezte meg. Erre a folyamatban lévő projektek, beruházások érdekében most is szükség van. Ács Rezső hangsúlyozta, hogy a közgyűlést a lehető leghamarabb össze fogja hívni. Ekkor történik meg az alpolgármester kijelölésére és a ciklusprogram ismertetésére. Tervei szerint kétheti rendszerességgel fog összeülni az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában