pályázhattak

2019.11.22. 19:09

Önkéntesek munkáját segíti a megítélt támogatás

Hanol Erzsébet

Fotó: Kiss Albert

Önkéntes tűzoltó egyesületek, önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok, önkéntes mentőszervezetek részesültek támogatásban. Ezeket pénteken vehették át a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. Az átadón dr. Balázs Gábor, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elmondta, hogy a kormány 700 millió forintot különített el a támogatásra. Működési költségekre, eszközbeszerzésre, képzéseke, pályaalkalmassági-vizsgálatokra, EDR-rádiókra, szertárépítésre és -felújításra, valamint védő- és technikai felszerelésekre lehetett pénzt igényelni.

Tolna megyéből tizenhét egyesület nyújtott be pályázatot, mindannyian sikeresen, így összesen több mint tizenhat millió forint összegű támogatást ítéltek meg nekik. Megyénk mindhárom önkormányzati tűzoltósága, a bátaszéki, a bonyhádi és a tolnai is sikerrel pályázott, így több mint tízmillió forintot nyertek el.

Az önkéntes mentőszervezetek közül a kisszékelyi, a sárszentlőrinci, a simontornyai, a csikóstőttősi és a gyönki települési mentőcsoportok, valamint a paksi járási mentőcsoport részesült támogatásban, összesen kétmillió forint értékben. Kézilámpával, zagyszivattyúkkal, láncfűrésszel, kárhely-megvilágítóval, esővédőkkel és vágásbiztos ruházattal gyarapodtak.

Dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző gratulált a sikeres pályázatokhoz, és köszönetet mondott az önkénteseknek áldozatvállalásukért. Hozzátette, az elnyert eszközök garanciát jelentenek a felkészülésükre, és a lakosság biztonságának növelésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában