rendkívüli ülés

2019.11.13. 15:15

Sűrűbb buszjáratokról, javításokról döntöttek

Mauthner Ilona

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Megtartotta első rendkívüli ülését az októberben újonnan megválasztott képviselő-testület Bátaszéken. Dr. Bozsolik Róbert polgármester elmondta, a képviselők döntöttek többek között a tanuszoda gépészeti javításának költségeiről is. A nyolcfős testület egymillió hétszázötvenezer forintot biztosít a szükséges munkálatokhoz. A közel egy hónapja nem üzemelő kismedence működésének helyreállítása így napokon belül megtörténhet. Nagyjából másfél hét múlva ismét birtokba vehetik az oktatási intézmények, sportegyesületek és magánszemélyek.

Dr. Bozsolik Róbert polgármester elmondta, a Volánbusz Zrt.-vel újabb öt évre kötött a város szerződést, így biztosított marad a személyszállítás Lajvérről és Kövesdről Bátaszékre, sőt a korábbiakhoz képest az autóbuszok – összesen nyolc járatpár működtetésével – sűrűbben közlekednek majd. A két településrészen élők komfortosabb életéhez járul hozzá a nyári időszakban is közlekedő helyi buszjárat. A szolgáltatás kihasználtságát – ahogyan az elmúlt öt esztendőben is – folyamatosan figyelemmel kísérik, és az esetleges megváltozott igényeket követve később – ha szükséges – a menetrend-változtatásra is lehetőség nyílik.

Döntés született arról is, hogy a város belterületén keletkezett kátyúkat kijavítják. A polgármester elmondta, összességében hetven négyzetméternyi területet kell rendbe hozni, hogy megelőzzék a baleseteket. Úgy tervezik, a munkálatokat november végéig be is fejezik. A kátyúzási munkálatokat a KÉSZ Közúti Építő és Szolgáltató Kft. végzi el. Kiválasztotta a testület azt a vállalkozót is, aki elvégzi az általános iskola és a gimnázium energetikai korszerűsítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában