Vállalkozói Szalon

2019.12.12. 15:30

Az export hatalmáról beszéltek

Foray Nándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Mit tehet egy magyar vállalkozás a növekedésért? Miért beszélünk exportról, és mit profitálhat ebből az is, aki csak belföldben gondolkodik? – ez volt a címe a Magyar Vállalkozói Szalon és a Magyar Külgazdasági Szövetség közös üzleti évzárójának, melyet szerdán tartottak a Hotel Merops Mészárosban.

A téma nemcsak azoknak érdekes, akik aktív külkereskedelmet folytatnak, hanem másokat is érint, mondta Illés Tamás, a Magyar Vállalkozói Szalon elnöke. Az évzáró egy nagyobb lélegzetű fórum volt, ahol hetven–nyolcvan érdeklődő jelent meg. Előadóként volt hivatalos Joó István, a Külgazdasági és Kü­lügyminisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkára, dr. Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke, Szabó István Attila, az Eximbank Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese. Horváth Miklóst, a Magyar Külgazdasági Szövetség elnökét is meghívták.

Mint a fórumon elhangzott, volt egy időszak, amely nagyon gyors gazdasági fejlődést tartalmazott, most éppen ezért óvatosabbnak kell majd lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában