díszek

2019.12.27. 18:10

Hatvan adventi ablak készült

Brunner Mónika

Fotó: Shutterstock

Körülbelül harminc családi és ugyanennyi céges adventi ablakot készítettek az ünnep közeledtével a város lakói, a díszítésekhez az advent egyik kiválasztott napjának számát tették. A kezdeményezéshez a szekszárdi önkormányzat és munkatársai is csatlakoztak, de például egy társasház lépcsőházi bejáratnál található ablakot hat család közösen varázsolt ünnepivé. Az egyetlen vendég ablakkal pedig egy volt szekszárdi lakos dicsekedhet, aki már Várdombon él.

– A résztvevők igyekeztek a kiírásban szereplő feltételt teljesíteni. Adventi várakozásnak megfelelő díszítést vártunk, a Betlehem, a csillagok, az angyalok szimbólumait. Mindenki időben elkészült. Ez a város a miénk, és amikor egy esti, adventi séta alkalmával egy-egy feldíszített ablakra nézhetünk, az szerintem ünnepi hangulatot varázsol a lelkekbe. Az idén egy ablakot választunk ki és díjazunk – mondta Janó Attiláné Puska Valéria, hozzátéve, hogy Szekszárd már az országos térképen is rajta van, hiszen adventi ablakok más megyékben is készülnek.

Mint arról már korábban írtunk, még 2017-ben, a szekszárdi Gyimóthy Levente ötlete volt, hogy adventi ablakokkal kellene „feldíszíteni” a megyeszékhelyet az ünnepek alkalmával. Ő bízta a kivitelezést az év megyei önkéntesére, Janó Attiláné Puska Valériára.

A díszítéseknek saját Facebook oldala van Szekszárdi Adventi Ablakok néven.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában