sajtótájékoztató

2019.12.18. 16:20

Új iskolatípusok tehetik vonzóbbá a szakképzést

Budavári Kata

2019.12.18 Szekszárd, A Szekszárdi Szakképzési Centrum sajtótájékoztatót tartott. fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

A kormányzat szándéka megyei szinten megújítani a szakképzést, hangzott el ma reggel a Szekszárdi Szakképzési Centrum sajtótájékoztatóján. Csapó Gábor főigazgató elmondta, vállalati kapcsolattartók járják a cégeket, valamint arról szintén beszámolt, hogy újragondolták szakképzési struktúrájukat. Két új iskolatípus is választható lesz ezután. A technikum, mint a minőségi szakképzés terepe erős nyelvi képzéssel, valamint a szakképző iskola, amelyben a szakmák mestereit képzik. Olyan érdekes és kurrens képzés is indul az intézményben, mint az alternatív géphajtási technikus.

Dömötör Csaba kancellár új típusú gondolkodásról beszélt, amely nemcsak a képzési kínálatot, de a menedzsmentet és az infrastruktúra fejlesztését is érinti. Elmondta, az Ady B-épületének rekonstrukciója elkerülhetetlen volt, de egyebek mellett fontos energetikai fejlesztés zajlott Dombóváron. Az Adyban két okos tantermet alakítanak ki. Az intézmény kilenc iskolájában tavaly 450 millió forint értékben fejlesztettek, és a folyamat nem áll meg.

Borítókép: Dömötör Csaba kancellár és Csapó Gábor főigazgató a szerda reggeli sajtótájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában