Változások és új beruházások

2020.01.25. 15:15

Fontos napirendi pontokat tárgyaltak a testületi ülésen

Brunner Mónika

testületi ülés közgyűlés illusztráció

Fotó: Shutterstock

A tamási önkormányzat szerdán tartotta képviselő-testületi ülését a Városháza dísztermében. Az egyik legfontosabb napirendi pontjuk az új rendőrkapitány, dr. Kuti István ezredes kinevezése volt. – Bízom abban, hogy ahogy az elődjével, úgy vele is jól együtt tud működni az önkormányzat, és továbbra is egy biztonságos, csendes város marad Tamási és környéke – mondta lapunknak Porga Ferenc polgármester.

A polgármester tájékoztatott arról is, hogy fontos napirendi pont volt még a Tamási Művelődési Központ és a Könnyü László Könyvtár tavalyi évi munkájával kapcsolatos beszámoló meghallgatása, valamint az elkészült Sportok Háza elnevezésű sportközpont, és annak bérbeadásával kapcsolatos döntéshozatalok.

Hamarosan közzéteszik a sportközpont pályázati felhívásait: a sportegyesületeknek, szervezeteknek üzemeltetési díjat, a fitnessrészleg, a büfé, játszóház bérlőinek pedig bérleti és üzemeltetési díjat kell fizetniük. A pályázatokat csak február 14-éig lehet benyújtani, a kiírást a város hivatalos honlapján teszik közzé. A sportközpont megnyitó ünnepségen, március 14-én jelen lesz Sárfalvi Péter helyettes államtitkár is.

A Tamási Fürdő gyógyászati részlegének kialakításáról is szó esett, itt szintén lehet pályázni azoknak a vállalkozásoknak, amelyek legalább négy gyógyászati ellátást tudnak biztosítani. A gyógyászati ellátás biztosítása pedig lehetőséget teremt a gyógyfürdő státusz megszerzésére. Erre alapozva az önkormányzat célul tűzte ki a gyógyhely minősítés megszerzését, amely Miklósvár és üdülőterület által behatárolt városrész turisztikailag frekventált területét foglalná magába.

A testületi ülésen döntést hoztak az északi iparterületen, a Dózsa György utcai ivóvíz törzshálózat bővítési- tervezési-, és engedélyeztetési munkáiról. A területen a város meghatározó ipari szereplői találhatóak, és a tevékenységükhöz kapcsolódóan különböző közmű igények merültek fel. Jelenleg a Tamási – Hús Kft. ivóvízellátása miatt szükséges a munkákat elvégezni. A tervezés és engedélyeztetés költségei közel egymillió forintot tesznek ki, amelyet az idei évi költségvetésben a gördülő fejlesztési terv terhére biztosít az önkormányzat.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában