közösség

2020.01.02. 09:30

Kiállítást állítottak össze régi zsebkendőkből

Tolnai Népújság

Forrás: Beküldött kép

Összejövetelt tartott nemrégiben a kölesdi Őszi Fény nyugdíjasklub, írja a közéleti.hu. Az előkészületek már korábban kezdődtek, hiszen az ajándékba kapott fenyőfát hagyományos díszekkel feldíszítették, zsebkendő kiállítást szerveztek, amelyhez az anyagot összegyűjtötték, a gyűjtött anyagot paravánokon elrendezték. Mire elérkezett az esemény időpontja, minden készen várta a klub tagjait és a meghívott vendégeket.

Elsőként Gyén Andrásné köszöntője hangzott el, majd az iskola hatodik osztályos lányai gyertyatánca hozta az ünnepi hangulatot. Felkészítőjük Tóth Ferencné volt.

A zsebkendő kiállítást Vargáné Kisfalvi Erzsébet nyitotta meg, beszélt a tablókon látható díszzsebkendők, zsoltáros zsebkendők, gyászzsebkendők, régi kölesdi jegykendők és zsebkendők történetéről, valamint napjaink gyermek, női és férfi zsebkendőiről, és a papírzsebkendőről.

Ezt követően a klub „kórusa” karácsonyi énekekkel gazdagította az összejövetelt. A tagok névre szóló ajándékcsomagot kaptak az ünnepségen, ezek adományozója a Kölesdi Közéleti Egyesület volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában