Felelősség és fejlődés

2020.01.06. 20:00

Paks elmúlt évét értékelte Szabó Péter polgármester

Újévköszöntő ünnepséget rendeztek vasárnap este Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központban. Szabó Péter polgármester évértékelője után a 100 Tagú Cigányzenekar adott koncertet.

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

– Hiszem, hogy évről évre látnunk és láttatnunk kell a közösen megtett utat, az elért eredményeinket, a kitűzött és teljesített terveinket. Hiszem, hogy mindezek alapját az a szilárd és állandó értékrend teremtette meg, melyben a felelősség, a fejlődés és a fiatalok jelentik a tartópilléreket – kezdte évértékelő beszédét Szabó Péter polgármester.

– A felelősség jele volt 2019-ben a biztonságos és magas színvonalú városüzemeltetés, az átgondolt és szigorú gazdálkodás, amely lehetővé tette a fejlesztéseket, és amelyhez saját, illetve külső forrásokat tudtunk biztosítani – mondta a városvezető. Ide sorolta a beruházások alapos megtervezését, és azt is, hogy az októberi választások után is megőrizték a képviselő-testületben a jobboldali többséget.

Szabó Péter ismét köszönetet mondott azoknak, akik bizalmat adtak ahhoz, hogy a megkezdett munkát a következő öt évben folytathassák, ugyanakkor hozzátette: számára felelősség az is, hogy odafigyeljenek azok véleményére, akik nem mellettük voksoltak. – Szeretnénk velük is tevékeny párbeszédben maradni, hiszen nincs két társadalom, nincs két város. Fontos, hogy mindenki megtalálja otthonát, biztonságát, családja, gyermekei jövőjét, folyamatos fejlődését – mondta.

Az elmúlt év fejlesztéseit sorra véve a városvezető beszélt a kulturális központ tetőszigeteléséről, a kamaramozi-terem kialakításának megkezdéséről, a városháza külső felújításáról, a lakótelepi központi park felújításának megkezdéséről, a Paks és Dunakömlőd közötti kerékpárút megépítéséről, a Kurcsatov utcai kutyafuttatóról, a Paksi Állatmenhely és Ebrendészeti Telep alapkövének letételéről, a tömegközlekedés zöldítéséért tett lépésekről, az útfelújításokról.

A fiatalok helyben tartása, Paksra csábítása az önkormányzat kiemelt célja. Ennek érdekében átalakították a szociális bérlakás rendeletet, megemelték a támogatást azon fiatal házasok számára, akik a városban képzelik el a jövőjüket, valamint felújítások voltak az óvodákban. Decemberben pedig az is eldőlt, hogy 923 millió forintos pályázati forrást nyert a város a Kápolna utcai bölcsőde teljes felújítására és felszerelésére.

Bőven van feladat 2020-ra is

Az idei teendők között említette a polgármester az utak és közterületek, középületek felújításának folytatását, az elkezdett munkák befejezését, az új rekreációs és sportközpont, valamint a víziközműrendszer felújításának tervezését. Kétmilliárd forintot nyert a város a volt konzervgyár területén megvalósuló új városközpont, valamint egy új lakóövezet létrehozásához. Ennek kapcsán már elkezdték a terület tulajdonviszonyainak rendezését. A Duna-part szintén fejlesztés előtt áll. A városháza előtti teret is újragondolják, és úgy alakítják ki, hogy az egyre népszerűbb közösségi, városi programok méltó helyszínéül szolgáljon.

Borítókép: Szabó Péter, Paks polgármestere évértékelő beszédet mond a Csengey Dénes Kulturális Központban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában