verseny

2020.02.04. 10:20

Ötödik alkalommal volt Géza-tusa Bátaszéken

Mauthner Ilona

Fotó: Miskei Vendel

Ötödik éve, hogy január végén megrendezik a Géza-tusa rendezvényt a II. Géza Gimnáziumban. Neidhardtné Gyarmati Erzsébet, az intézmény igazgatóhelyettese elmondta, idén január 31-én volt a döntő, amelyet matematikából, magyar irodalom és szövegértésből, angol és német nyelvből levelezős fordulók előztek meg. A döntőben Tolna és Baranya megye 18 általános iskolájából 97 tanuló vett részt.

A tantárgyi versenyek eredménye a következőképpen alakult: matematikából első helyezett Kempf Ármin lett (Sombereki Általános Iskola), irodalomból és szövegértésből az elsők a szekszárdi gyakorló általános iskola diákjai: Száraz Luca, Takács Eszter, Takács Nóra lettek, történelemből a szekszárdi Babits iskola diákjai Bachesz Csaba, Bakonyi Ágota, Andorka Zselyke, német nyelvből Boda Gyöngyi (Szekszárd, Babits iskola), angol nyelvből Pintér-Baranyi Péter (Szekszárd, Garay Általános Iskola) lett.

A Géza-kupa odaítélése annak alapján történik, hogy az iskola tanulóinak létszámához képest, hányan jutottak be a döntőbe. Idén a Dunaszekcsői Általános Iskola kapta a kupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában