járványveszély

2020.03.13. 14:00

Az iskolák működnek, mindenütt fertőtlenítenek

Gyermekeknél nem jellemző a betegség, ezért az iskolák bezárása még nem indokolt, ez a teljes tanév eredménytelenségét jelentené, hangzott el tegnap a kormány­info sajtótájékoztatóján. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a középiskolákban, általános iskolákban, óvodákban ne tennének meg mindent az intézményvezetők, hogy a járvány elkerülje az oda járó gyermekeket.

Mauthner Ilona

Budapest, 2020. március 10. Kézfertõtlenítõt használ az asszisztens egy budai fogorvosi magánrendelõben 2020. március 10-én. A koronavírus terjedése miatt a fogorvosok munkájuk során fokozottan ki vannak téve a cseppfertõzéssel terjedõ fertõzés veszélyének. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MW

Fotó: Szigetváry Zsolt

 

A szekszárdi Babits Mihály-általános iskola igazgatója, Botos Ilona kérdésünkre elmondta, a kézmosás, a fertőtlenítés és a takarítás szinte folyamatos az iskolában. Alkoholos kézmosót használnak a diákok, tanárok. Nagyon sok programot, sportedzéseket lemondtak az egyesületek, melyek az iskolával állnak kapcsolatban. A szakköri formák működnek, de ide kevesebb diák jár, mint a tanórákra. A diákoknak levetítettek egy filmet a koronavírusról, hogy értsék, miért kell nagyon vigyázni.

A március 15-i ünnepséget is lemondta a város, pedig a Babits-iskolások vállalták az ünnepi programot. A gyerekek nagyon sokat tanultak, gyakoroltak, így kicsit szomorúak emiatt, mondta az igazgató. A városi televízió viszont felveszi a műsort, amit a kábeltévén, interneten keresztül nézhetnek meg a szekszárdiak.

Az osztálykirándulásokat felfüggesztették, és a Lázár Ervin-programot is lemondta az iskola. Van olyan diák, aki jelenleg külföldön tartózkodik a szüleivel, ő itthon, a tizennégy napos karantén után, tünetmentesen jöhet majd csak az iskolába.

Bátaszéken a II. Géza Gimnáziumban minden szünetben hangosbemondón keresztül figyelmeztetik a diákokat arra, hogy mossanak kezet a szünet végén, illetve papír zsebkendőt használjanak. A portánál csak úgy léphetnek be az intézménybe a gyerekek, ha fertőtlenítő kéztörlőt használnak, mondta Sümegi József igazgató. A kilincseket, korlátokat naponta többször is fertőtlenítővel áttörlik. Az iskolában a március 15-i ünnepséget az udvaron megtartják, más, nagyobb rendezvényt viszont már nem.

A bátai óvodában is nagyon figyelnek a tisztaságra, mondta Huszárné Lukács Rozália polgármester. A kicsik kezét is fertőtlenítővel mossák meg, illetve a kilincset, korlátot, bútorokat, padlót naponta többször is áttörlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában