közlekedés

2020.04.16. 12:30

Buszok járnak a vonat helyett

TN

Budapest, 2019. április 24. Egy vasúti jegyellenõr utasnak ad tájékoztatást (k) a modern vasúti szerelvény mellett a Nyugati pályaudvar egyik peronján. A hatályos jogszabályi védelem mellett biztonsági õrök is segítik a közfeladatot ellátó jegyellenõrök munkáját a MÁV Start Zrt. vonatain országszerte. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI / MTVA

Fotó: Jászai Csaba

Április 15-től 28-ig a Dombóvár–Gyékényes vonal Dombóvár és Kaposvár szakaszán, továbbá a Kaposvár–Siófok vonal Kaposvár és Mernye közötti szakaszán is pótlóbuszokkal kell utazni – tájékoztatott a Mávinform. A vonatpótlás miatt a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs, a Dombóvár–Gyékényes, a Kaposvár–Siófok, a Kaposvár-Fonyód, a Nagyatád–Somogyszob vonalakon több vonat módosított menetrend szerint közlekedik. A kaposvári állomáson a pótlóbuszok le- és felszállási helye (a korábbi évektől eltérően) a vasútállomással szemben, az úttest túloldalán lesz. A Pécs–Fonyód–Tapolca közötti vonatok Dombóvár alsó helyett Dombóvár állomásig közlekednek, és onnan indulnak. Dombóvár és Kaposvár között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A pótlóbuszok kapacitását úgy határozták meg, hogy az utasok egymástól legalább 1,5-2 méter távolságban tudjanak helyet foglalni a fertőzésveszély elkerülése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában