fejlesztések

2020.04.07. 12:15

Készül az új rendelő és az ügyeleti központ

Tolnai Népújság

Forrás: SZMJVÖ

Az elmúlt években négy orvosi rendelőt újított fel teljesen a szekszárdi önkormányzat. Jelenleg pedig a vírus elleni védekezéssel párhuzamosan Szekszárdon két beruházás zajlik.

Február 19-én megtörtént a munkaterület átadása a Szabó Dezső és Béri Balogh Ádám utcák által határolt zöld területen, ahol két új felnőtt háziorvosi rendelőt alakítanak ki 62,5 millió forintból. Köztudott, hogy a III. és XIV. számú felnőtt háziorvosi körzetet ellátó jelenlegi rendelők elhelyezkedése távol esik az ellátási területtől. Lakossági tiltakozás miatt mégis egy hónapig fel kellett függeszteni a kivitelezést.

A március 11-én kihirdetett rendkívüli jogrend lehetőségével élve Ács Rezső polgármester magához vonta a közgyűlés jogkörét, és március 13-án aláírta a város 2020-as költségvetéséről szóló rendeletet. Majd ezt követően március 25-én saját hatáskörben engedélyt adott a kivitelezési munkák folytatására. Jelenleg a közműkezelői nyilatkozatok és hozzájárulások beszerzése van folyamatban.

A másik nagy volumenű beruházása az Ybl utcai új ügyeleti központ kialakítása. Az építés 198 millió forintba kerül, a szekszárdi önkormányzat 50 millió forint önrészt biztosít a beruházáshoz. A kivitelező jelenleg az akadálymentes bejárót alakítja ki. Közben tervezik a gépészeti munkákat, s elkezdik az aljzatbetonozást, szigetelést.

Az elmúlt években Szekszárd rengeteg energiát fordított az egészségügyi alapellátás fejlesztésére, folytatjuk az elkezdett munkát – mondta Ács Rezső polgármester. – A jövőképünk kialakításakor tekintettel kell lennünk a realitásokra, a jelenleg kialakult járványügyi helyzetre, ugyanakkor figyelnünk kell az egészségügyi ellátás alapelveire. Gazdaságfejlesztési szempontból is fontosak a beruházások, hiszen az önkormányzatnak kötelessége – a törvények maximális betartásával –, hogy a projekteknél a helyi vállalkozásokat részesítse előnyben. A két építkezésen mintegy ötven szekszárdi munkavállalót foglalkoztatnak, s mivel az építőipar jelenleg érzékeny ágazat, fontosnak tartjuk a munkahelyek megtartását, a dolgozók tovább foglalkoztatását. Minden jövőbeni szekszárdi beruházásnál fontos lesz az elv, hogy helyi vállalkozások, munkavállalók kapjanak feladatot – fogalmazott a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában