Pozitív lett a tesztje az erőmű dolgozójának

Hanol Erzsébet

Forrás: Shutterstock

Koronavírust mutattak ki a Paksi Atomerőmű egyik, üzemviteli területen dolgozó munkatársánál. A hírt megerősítette dr. Kovács Antal, a Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója, aki elmondta, hogy a kollégájuknál múlt héten végezték el az első tesztet, ami negatív volt, hétfőn azonban megérkezett a második eredménye is, ami már pozitív lett.

A kommunikációs igazgató kiemelte, hogy az atomerőmű pandémiás (járványügyi) vezetői csoportja azonnal megtette a szükséges intézkedéseket, és felkutatta azt a tizenöt munkavállalót, akikkel a fertőzött érintkezett. Ők felmentést kaptak a munkavégzés alól, és otthon tartózkodnak. Természetesen rajtuk is elvégezték már az első teszteket, amelyek negatívak lettek, ezt hamarosan követi a második vizsgálat. Dr. Kovács Antal hozzátette, hogy a koronavírust elkapó munkatársuk már tizenkét napja otthon volt, eztán észlelte magán a tüneteket, távolmaradása okán így joggal remélik, hogy nem adta tovább a fertőzést.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az atomerőműnél megtették a szükséges védelmi intézkedéseket, és a létesítmény pandémiás terve szerint járnak el. Szétválasztották a munkatársakat, minden műszak után fertőtlenítenek, a dolgozók egy jelentős része távmunkában dolgozik, nem jár be. A biztonságos működés – a járvány esetleges továbbterjedése esetén is – folyamatosan biztosított, ehhez adottak a feltételek, és pótolni tudják a kieső munkaerőt – hangsúlyozta dr. Kovács Antal.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában