adomány

2020.04.09. 11:30

Rászorulók kapnak használt számítógépeket

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

Első körben harminc használt számítógépet juttat el rászorulóknak a Tarr Kft. segítségével a szekszárdi önkormányzat. Mint azt Ács Rezső polgármester ma reggel az első gép átadóján elmondta, több család jelezte, hogy eszköz hiányában gondot okoz a digitális oktatás.

Az esélyegyenlőséget viszont Szekszárd ezen a téren is szeretné biztosítani. A városvezető egyúttal köszönetet mondott Tarr Jánosnak, a Tarr Kft. tulajdonosának, amiért a társaság nem csupán a gépeket szerezte be, de a tanév végéig kedvezményesen biztosít internet elérhetőséget és huszonhat digitális televízió csatornát a harminc családnak. Az előfizetési díj felét a kft, a másik felét az önkormányzat állja, így ez nem kerül pénzébe a támogatottaknak. Természetesen a számítógépet nem kell visszaadniuk.

Az akcióban a Humánszolgáltató Központ is partner volt, valamint a Nagycsaládosok Szekszárdi Egyesülete, az Egyedülálló Szülők Klubja és az Értelmi Fogyatékosok Országos Érdekvédelmi Szövetsége.

Fotó: Mártonfai Dénes

Ács Rezső abban bízik, hogy más cégek is tesznek felajánlást. Biztató, hogy ilyen jelzések már érkeztek az önkormányzathoz. A polgármester arról is beszélt, hogy szeretnék folytatni ezt az akciót, és kiterjesztenék azok segítésére, akik otthonról dolgoznak. Arra szintén emlékeztetett, hogy a Tarr Kft.-nek oroszlánrésze van a szekszárdi idősek ellátásában, hiszen a cég működteti azt a call centert, ahol a telefonhívásokat fogadják.

Tarr Jánostól megtudtuk, hogy a járvány magyarországi megjelenése óta igyekeznek segíteni, támogatják például a megyei kórház két alapítványát, de több megkeresés érkezett például egyházaktól. Elmondta, két gyermekénél is tapasztalja, hogy nem könnyű helyt állni a távoktatásban, ahol pedig nem áll rendelkezésre megfelelő eszköz, sokkal nehezebb elvégezni a feladatokat. A harminc asztali számítógépet egy pécsi cégen keresztül sikerült beszerezniük, kiderült, hogy a felvásárlási láz közepette ez sem volt egyszerű.

Fotó: Mártonfai Dénes

A szülők képviseletében Borbély Mariann mondott köszönetet. Kiderült, két gyermeke van, és a lehetőségről egyikük osztályfőnökén keresztül értesültek.

Borítókép: Tarr János (jobbra) és Ács Rezső a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában