Segítsük mindnyájan a fogyatékkal élőket

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

A járvány időszakában az otthonukban élő fogyatékos személyek és családjaik támogatása az állam és a helyi közösségek nagyon fontos feladata, s ebben az önkormányzatokra kiemelt szerep hárul. A szekszárdi városvezetés felmérést indít annak megállapítására, hogy a városban mennyi olyan fogyatékos személy él, aki a veszélyhelyzet időszakában támogatásra szorul, vagy előállhat olyan helyzet, amikor támogatásra lehet szüksége, például a gondozó családtag betegsége vagy karanténba kényszerülése idején.

Ennek kapcsán felhívást tett közzé az önkormányzat. Ebben kérik az otthonukban élő, szekszárdi lakos fogyatékos személyeket, illetve törvényes képviselőiket, hogy amennyiben a járványügyi helyzettel összefüggésben segítségre van szükségük, vagy később ilyen helyzet előállhat, vegyék fel az önkormányzattal a kapcsolatot, hogy adott esetben a segítség gyorsan megszervezhető legyen.

Fontos, hogy az otthonukban élő fogyatékos személyek családtagjai, továbbá a környezetükben élő személyek lehetőség szerint segítsék elő a kapcsolatfelvételt, illetve tájékoztassák az érintetteket ennek a fontosságáról.

A felhívásban kérik, hogy a kapcsolatfelvétel érdekében forduljanak az érintettek Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humánszolgáltatási Igazgatóság Szociális Osztályához, de lehetőség szerint a személyes megjelenést mellőzzék, azaz inkább telefonon, elektronikus levélben keressék őket. Telefon: 74/311-630, e-mail: [email protected].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában