helyreállítás

2020.05.07. 10:30

Elkészült a kövesút és az árok

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

A rossz idő miatt az utóbbi években Cikó sorozatos út-, padka-, árok-, partfal- és műtárgykárosodásokat szenvedett el. Az önkormányzat a mielőbbi helyreállítás érdekében tavalyelőtt szeptemberben vis maior pályázatot nyújtott be az erre a célra létrehozott központi alaphoz. Molnár Józsefné polgármester elmondta, hogy sikerrel jártak, összesen 27 millió 614 ezer forint támogatást nyertek.

A helyreállítási, kivitelezési munkák nyolc helyszínen zajlottak, illetve részben jelenleg is zajlanak. Többek között a temetőhöz vezető út aszfaltburkolatot, a temetői út melletti árok szilárd burkolatot kapott.

A Petőfi Sándor utcát és a Perczel Mór utcát összekötő kis hídnál az elmosott terméskő burkolat helyreállítása történt meg. A falu központjában a patakmederbe harminc méter hosszúságban vasaltbeton-aljzatra épített terméskő burkolatot fektettek a kivitelezők.

A Petőfi Sándor utca 27. szám előtt hat méter támfal épül meg. Az alatta húzódó, zúzott köves út és árok már elkészült, a műszaki átadás április 28-án zajlott le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában