Nincs új igazolt fertőzött Tolnában

TEOL

Budapest, 2020. május 20. Laufer Mária ápoló a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. április 23-án. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Immár hatvan napja követhetjük nyomon megyei bontásban a koronavírus-fertőzöttek számának hivatalos alakulását a koronavirus.gov.hu kormányzati portálon. Szombaton reggel sem maradt el a frissítés, eszerint pedig tizenhét vírushordozót találtak megyénkben a járvány kezdete óta, vagyis már jó egy hónapja nincs újonnan regisztrált megbetegedés.

A szomszédos megyékben is stagnál a feltárt esetszám, tegnaphoz képest nincs változás.

Országos szinten 3867 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 7 krónikus beteg. Ezzel 524 főre emelkedett az elhunytak száma, 2142-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1201 főre csökkent, ebből 710 (59 százalék) vidéki a szombat reggeli adatok szerint. Arról továbbra sincs információnk, hogy Tolnában mennyien betegek jelenleg, mint ahogy arról sem, hogy volt-e haláleset. Mivel bő egy hónapja nem változott a betegek száma, vélhetően már mind felgyógyultak megyénkben. Legutóbbi értesüléseink a témában is ezt támasztják alá.

Százezer főre Budapesten 105, Zala megyében 94, Fejérben 88, Komárom-Esztergomban 86, Pest megyében 42, Csongrádban 29, Tolnában 8 igazolt fertőzött jut (egész számra kerekített értékek). Az országos átlag: 39,6.

Borítókép: Laufer Mária ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában