önkéntesek

2020.05.15. 09:30

Öt megyei szervezet kap idén támogatást

Hanol Erzsébet

Önkéntes tűzoltók

Forrás: MW-archívum

Fotó: Löffler Péter

Jóváhagyta dr. Góra Zoltán, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója az önkéntes mentőszervezetek támogatásáról szóló döntést. Ez alapján idén száztizenöt szervezet jut pályázati támogatáshoz központi forrásból, növelve a települések önvédelmi képességét. A kedvezményezettek között öt Tolna megyeit találni.

Köves Péter, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a Csikóstőttősi Települési Mentőcsoport, Csikóstőttősi Faluszépítő és Horgász Egyesület, a Gemenc Mentőcsoport, Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület, a Gyönki Települési Önkéntes Mentőcsoport, Gyönki Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Tengelici Települési Mentőcsoport, Tengelici Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Paks Járási Mentőcsoport, Paksi Evezős és Vízisport Egyesület részesült támogatásban, összesen mintegy 2,5 millió forintban. Az elnyert támogatást technikai eszközök vagy védőruhák és védőeszközök beszerzésére fordítják.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában