szakrendelés

2020.05.26. 12:30

Sokan érkeznek időpont nélkül

Foray Nándor

Forrás: Shutterstock

Nyilatkozott a Tolna Megyei Balassa János Kórház a Szakorvosi Rendelőintézetnél délelőttönként tapasztalt nagy sorokról és az újraindult járóbeteg-szakellátás jelenleg érvényben lévő eljárásrendjéről.

Azt tapasztalják, hogy sokan telefonos időpont-egyeztetés nélkül érkeznek. Az is gyakori eset, hogy a betegek előjegyzett időpontjuknál jóval korábban mennek a rendelőintézethez, nyilatkozta a kórház főigazgató-főorvosa, dr. Németh Csaba.

A megyei kórház korábban közzétett lakossági tájékoztatójában már értesítették a lakosságot arról, hogy a veszélyhelyzetet megelőzően kiadott előjegyzések érvényüket vesztették, és az újraindított szakrendelésekre új előjegy­zést kell kérni, természetesen telefonon.

A betegirányítás szigorú rendje kötelezően előírja, hogy óránként legfeljebb négy beteg látható el egy szakrendelésen, továbbá a fertőzöttségi rizikót becslő COVID–19 kérdőíves kikérdezés úgyszintén nem hagyható el. Szigorúan tiltja a szakrendelők előtt, a váróhelyiségekben a csoportosulást.

Mindezek betartása érdekében az intézmény rendelőintézetének egyes szakrendeléseire óránként legfeljebb négy beteget jegyeznek elő. A pontos időpontra érkező betegek előjegyzett időpontjukat megelőzően legfeljebb tíz perccel léphetnek be a rendelőintézetbe, illetve szakrendelésenként maximum egy-két személy várakozhat az épületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában