Vizsgázóknak, tanároknak juttatott maszkot, kesztyűt a város

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

Szekszárd városa a saját eszközeivel segít a vírus terjedésének megakadályozásában. Ezért közel kilencszáz szájmaszkot és kétszázhúsz pár kesztyűt juttat el az önkormányzat három szakképzéssel foglalkozó intézménynek, így a Szekszárdi Szakképzési Centrumnak (SZSZC), a Kolping- és az Esély iskolának.

Ács Rezső polgármester (b) és Böröcz Máté kabinetvezető. Fotó: Mártonfai Dénes

A középiskolák a védőfelszerelést szakvizsgázó diákjaiknak és a vizsgákon felügyelő tanároknak osztják ki, ezen túl a város kézfertőtlenítőt szállít az intézményekbe. Ács Rezső polgármester szerdán Dömötör Csabának, az SZSZC kancellárjának adta át a maszkokat, kesztyűket. A védőfelszereléseket az önkormányzat a többi középiskolának is felajánlotta, ám például az érettségiző tanulóknak az állam biztosítja ezeket.

Dömötör Csaba megköszönte az eszközöket a polgármesternek, és azt mondta, nagyon fontos, hogy minden gyerek védve legyen, továbbá azt, hogy a kesztyűkre elsősorban a gyakorlati megmérettetéseken lesz szükség. A vizsgák pénteken kezdődnek, a centrumban elsőként az Ady szakközépiskolában.

Borítóképünkön Dömötör Csaba és Ács Rezső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában