Semmelweis-nap

2020.06.30. 15:30

A szakrendelések zárva tartanak az ünnepen

Tolnai Népújság

Forrás: Shutterstock

Július 1-je, a Semmelweis-nap, munkaszüneti nap az egészségügyben dolgozók számára. Ezen a napon, amely az idén szerdára esik, nem a hétköznapi rend szerint működnek a szakrendelések. Mint arról a Tolna Megyei Balassa János Kórház tájékoztatott, 2020. július 1-jén, a magyar egészségügy ünnepnapján, a kórház és a rendelőintézet szakrendelései zárva tartanak, a sürgősségi ellátás, illetve az intézmény fekvőbeteg osztályai a hétvégén szokásos ügyeleti rend szerint működnek. A kórház arról is tájékoztatott, hogy akinek erre a napra szóló, korábban előjegyzett időpontjuk van valamelyik szakrendelésre, azok soron kívül kérhetnek másik időpontot az adott vizsgálatra.

Július 1-je 1992 óta A magyar egészségügy napja. 1818-ban ezen a napon Budán, a Tabánban született Semmelweis Ignác magyar orvos, az „anyák megmentője”, aki kiemelkedő szerepet játszott a gyermekágyi láz leküzdésében.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában