györköny

2020.07.22. 10:30

Sportcsarnok épül az iskola mellett

Hanol Erzsébet

Fotó: Makovics Kornél

Sportcsarnok épül a györkönyi általános iskola mellett. Braun Zoltán polgármester elmondta, hogy márciusban kezdődött a 184 millió forintos beruházás. Ehhez a német nemzetiségi önkormányzat két ütemben nyert 46 millió forintot a Miniszterelnökségtől, a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány 50 millió forinttal segített, a fennmaradó rész pedig önerő, amelyet hosszú évek spórolásával teremtett elő az önkormányzat. A polgármester abban bízik, hogy ez az összeg elegendő lesz. Azt is kiemelte, hogy létesítményt nemcsak a diákok használhatják, hanem a teljes lakosság előtt nyitva áll majd. A küzdőtér kosárlabdapálya méretű lesz.

Braun Zoltán polgármester az építkezés helyszínén (Fotó: Makovics Kornél)

Az építkezéssel párhuzamosan zajlik az iskola épületének energetikai korszerűsítése, amelyhez szintén a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány biztosított 20 millió forintos támogatást, a még szükséges 8 millió forintot pedig az önkormányzat teszi hozzá önerőként. A györkönyi általános iskolába százharminc gyerek jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában