Rózsa Tanya Lovarda

2020.08.10. 12:30

A hetedik turnus fiataljai pattantak nyeregbe

Az elmúlt hét végén befejeződött a Rózsa Tanya Lovarda hetedik tábora. Ez alkalommal húsz, tíz és tizennégy év közötti gyermek adott egymásnak találkozót az őcsényi helyszínen. Többségük Tolna megye különböző településeiről érkezett ide, de akadt köztük budapesti, sőt, németországi fiatal is.

Szeri Árpád

– A mostani turnus különlegességét az adta, hogy valamennyi táborlakó haladó lovas volt – mondta Rózsa László, a lovarda tulajdonosa. – A gyermekeket nem mi válogattuk össze, egyszerűen így alakult, mindenki legnagyobb örömére, mert nagyon jó csapat jött össze.

A fiatalok tehát a futószáras tanuló időt kihagyva egyből lóra pattanhattak, sőt, komoly ügyességet kívánó lovas játékban is bizonyíthatták tudásukat. A székfoglaló lovaglás keretében adott jelre a ló hátáról kör alakban elhelyezett székekre kellett pattanni, fogva közben a kantár szárat. A próbán az őcsényi Szentgyörgyi Sára szerezte meg a győzelmet.

– Még egy turnusunk lesz és utána zárjuk a nyári táborozást – közölte Rózsa László. – Mindent összeadva, idén száznegyven gyermeket fogadtunk, ennyien ismerkedtek teljes ellátás keretében a lóval, a lovaglással, napi rendszeres, önállóságra is nevelő, közösséget formáló elfoglaltság keretében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában