OKSI

2020.08.22. 13:00

Biztosítanák a mérkőzésekre a sportcsarnokot

Budavári Kata

2020.05.21. Szekszárd KSC Szekszárd évadnyitó sajtótájékoztatója. Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság Képen: Ács Rezső polgármester, Djokics Zsejkó KSC Szekszárd kosárlabda csapat vezetőedző, Szabó Noémi játékos, Szabó Gergő KSC Szekszárd ügyvezető elnök, Theodorean Alexandra játékos-csapatkapitány, Murvai Árpád szekszárdi oktatás, sport és ifjúság bizottság elnöke

Forrás: MW-archívum

Fotó: Mártonfai Dénes

Egyaránt üdvözölték a tagok a szekszárdi közgyűlés Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottságának (OKSI) ülésén, hogy a Gemenc Judo Klub önerőből edzőtermet alakított ki, illetve, hogy a Fitt Lesz Sportegyesület vezetője, Asztalos Adrienn nagyon jó kapcsolatokat ápol más, hasonló szervezetekkel. Murvai Árpád, az OKSI elnöke szerint ugyanakkor gond, hogy lenullázódott az egyesületeknek szánt sor a város büdzséjében. Ezzel kapcsolatban megkerestük Ács Rezsőt, a megyeszékhely polgármesterét, aki elmondta, ez az év rendkívüli minden szempontból, és sok a bizonytalanság. Ez igaz a város adóbevételeire is. A polgármester szerint viszont a mindenkori többség dönti el, mire jut pénz, így sportnyelven szólva, jelenleg a többségi ÉSZ frakció térfelén pattog a labda. Hozzátette, vissza lehet nyúlni ahhoz a hagyományhoz, hogy az önkormányzat elsősorban természetbeni juttatásokkal nyújt támogatást.

Ez éppen megvalósulhat például a 2020-as Sió Kupán. A szervező KSC Szekszárdot azzal segítené az OKSI, hogy a rendezvény idejére a sportcsarnokot térítésmentesen biztosítja. Ezt javasolja a gazdasági bizottságnak, valamint azt kéri a KSC-től, hogy a kupára ne szedjenek belépti díjat.

Murvai Árpád a klub másik kérelmét is örvendetesnek tartja, és abban bízik, hogy novemberben ismét a kosárlabdasport rendelkezésére állhat a csarnok, és nálunk mérkőzhet meg a magyar és a holland női válogatott. A konkrét feladatokról később ismét egyeztetni kellene.

Nem támogatja ugyanakkor az OKSI annak a nemzetközi kerékpárversenynek a megrendezését, amelyre jelenleg piros színnel jelölt országból is érkeznének versenyzők. A bizottság tagjai szerint félő továbbá, hogy nem lehetne biztosítani, hogy a megengedett ötszáz főnél kevesebben nézzék az eseményt.

Borítókép: Ács Rezső és Murvai Árpád a KSC Szekszárd sajtótájékoztatóján idén májusban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában