Négy országban folytatódik az aláírásgyűjtés

Budavári Kata

Újabb lehetőséget kapott a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiók védelmében tett európai polgári kezdeményezése, tudtuk meg Potápi Árpád Jánostól. A nemzetpolitikáért felelős államtitkár részt vett az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a kezdeményezés támogatásáról szóló sajtótájékoztatón.

Potápi Árpád János elmondta, november 7-éig folytatódhat az aláírásgyűjtés, eddig egymillió nyolcezer online és körülbelül kétszázötvenezer papíralapú aláírást gyűjtöttek, igaz, a kettő között van átfedés. A szükséges hétből három országban, így Magyarországon, Szlovákiában és Romániában összegyűlt a megfelelő számú szignó, Szlovéniában, Horvátországban, Ausztriában és Svédországban a megfelelő kvóta szerint összesen további néhány ezer aláírást szükséges még megszerezni.

Potápi Árpád János viszont azt mondta, az előírtnál sokkal több támogatóra számítanak, hiszen minket, magyarokat megmaradásunk szempontjából különösképpen érint ez a kérdés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában