koncert

2020.09.04. 07:00

Az online térben alkothattak egy közönséget

Kárpát-medencei Zenés Találkozó címmel koncertsorozatot és megemlékezést tartottak Pakson, a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából.

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

A tervekkel ellentétben azonban – tekintettel a járványhelyzetre – közönség nélkül léptek színpadra a résztvevő együttesek, hétvégi koncertjeiket viszont online közvetítették az Energetikai Technikum és Kollégium sportcsarnokából. A Paksihirnok.hu tudósításából kiderül, hogy a Nu-Line Experiment koncertje nyitotta a sorozatot, őket Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák követte, majd a GP Klub zenélt, aztán a TransylMania együttes, végül az Ismerős Arcok lemezbemutató koncertje zárta a programot.

A rendezvényhez kapcsolódóan az idén felavatott trianoni emlékműnél mondott beszédet az alkotáson olvasható idézet szerzője, Nyerges Attila, az Ismerős Arcok együttes énekese, valamint Leber Ferenc, Paks alpolgármestere és Palya Gábor, a testvértelepülés, Galánta jegyzője. Süli János miniszter, a Kárpát-medencei Zenés Találkozó fővédnöke azt hangsúlyozta, hogy a paksi önkormányzat és a város lakói évtizedek óta ápolnak testvérvárosi, partnervárosi, baráti és családi kapcsolatokat határon túl élő magyarokkal. – A mostani programon is szerettünk volna együtt ünnepelni, ugyanakkor megint maradandót alkottunk, hiszen mind a paksiak, mind a határon túliak, a testvérvárosok lakói az élő közvetítésnek köszönhetően be tudtak kapcsolódni a programba – mondta a miniszter. Gárdai Ádám, a program szervezője úgy értékelt, hogy igényes zenei produkciókat láthattak és hallhattak az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában