helyreigazítás

2020.10.30. 18:00

Nem képviselő, hanem hivatali dolgozó az érintett

TEOL

Fotó: Kiss Albert

Október 26-án, Koronavírus-fertőzéstől féltik az iskolás gyerekeket címmel megjelent cikkünkben a következő mondat szerepelt: „Ács Rezső polgármester arról is beszámolt: az egyik ÉSZ-képviselőnek pozitív koronavírustesztje után egy másikuk is fertőzött lett; éppen az, aki mellett az először fertőzést kapott ült a legutóbbi közgyűlésen.

Mint kiderült, tudósító kollégánk értette félre az elhangzottakat, a másik, a sajtótájékoztatón megnevezett személy nem önkormányzati képviselő, hanem hivatali dolgozó, és nem a közgyűlésen, hanem egy bizottsági ülésen ült az ÉSZ- képviselője mellett. Leszögeznénk, hogy tudósításunkban nem szerepelt sem az ÉSZ-képviselőinek, sem a hivatali dolgozónak a neve. A tévedésért Ács Rezső polgármester úrtól, az érintettektől, valamint olvasóinktól is elnézést kérünk.

Fent idézett cikkünkkel kapcsolatban Illés Tamás ÉSZ-képviselő kérésére a következő helyreigazítást tesszük közzé:

Október 26-i, Koronavírus-fertőzéstől féltik az iskolás gyerekeket című anyagukban valótlanul állítottuk, hogy az Éljen Szekszárd frakció képviselői közül kettőnek is pozitív lett a koronavírus tesztje. A valóság ezzel szemben az, hogy egyetlen képviselő kapta el a vírust, aki ezt a tényt saját Facebook-oldalán megosztotta a nyilvánossággal. Továbbfertőzés nem történt, egy ÉSZ-es képviselő a negatív tesztjének eredményét osztotta meg a nyilvánossággal. Mivel az egészségügyi információk különösen szenzitív adatnak minősülnek, a valótlan állításért az érintett képviselőktől elnézést kérünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában