fejlesztés

2020.11.10. 19:10

A turistaparadicsommá nőtt Szálkát korszerűsítik

Wessely Gábor

Fotó: Beküldött fotó

Kistelepülési léptékkel mérve jelentős útkorszerűsítési projektek történnek Szálkán. A Petőfi utca felújítása már befejeződött, mintegy nyolcszáz méter hosszban.

A burkolást a szakcég, a közútkezelő végezte, a padkaépítést az önkormányzat finanszírozta, hatmillióval beszállva a kivitelezésbe.

A falu polgármestere, Pálfi János fontosnak tartja, hogy az útszélek is kapjanak kőburkolatot ahol szükséges, és sáros időben ne keletkezzenek mélyedések a leálló járművek kerekeitől.

Napirenden van a bekötő út korszerűsítése is. Ott 4,5 kilométeres szakasz újulhat meg jövőre, ha a járvány miatt nem lesznek durva költségvetési megszorítások. Mindezeken túl, elnyert támogatásuk van a Napfény utcai burkolatkészítésre. Négy méter széles, hatszáz méter hosszú betonút épül jövőre, mintegy kilencvenmillió forintból.

Igazi turistaparadicsommá nőtt Szálka az elmúlt évek, évtizedek során. Vonzza az embereket az idilli, dimbes-dombos táj, a tiszta vizű tó, ahol fürdésre és horgászásra is van lehetőség, ezért fontos a jó megközelíthetőség.

Borítóképen Pálfi János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában