ünnep

2020.11.26. 13:02

Karácsonyi ajándékot adnak az időseknek

Szepesi László

20201007_Szekszárd_dr Gábor Ferenc jegyző. Ács Rezső bemutatta a város új jegyzőjét_Fotó:Mártonfai Dénes_MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

A koronavírus okozta rendkívüli helyzettől függetlenül az élet megy tovább, és így az idén már a negyedik alkalommal igyekszünk az idősebb szekszárdiaknak kellemesebbé, meghittebbé tenni a karácsonyt – mondta csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.

Ebben az évben is a 62 évüket betöltötteknek egy csomaggal kedveskednek. A megyeszékhelyen kilencezren vannak, akik ezt a kort elérték, s ők kapnak ajándékot a várostól, miután regisztráltak. Idén ezt a pandémia miatt nem személyesen, hanem jövő hétfőtől december 20-ig az 504 172-es, illetve az 504 175-ös telefonszámon, vagy a [email protected] e-mail címen tehetik meg.

Kezdetben 3700-an voltak akik így ajándékot kaptak, tavaly már 4500 szekszárdi lakosnak tette ily módon könnyebbé, kellemesebbé az ünnepet Szekszárd önkormányzata. Azt pedig, hogy mi legyen a nettó kétezer forint értékű karácsonyi csomagokban, egyeztették az időseket képviselő szervezetekkel. Így azokban élelmiszerek, napi cikkek, s hogy ők is ajándékozhassanak, édesség, szaloncukor is lesz.

Dr. Gábor Ferenc jegyző arról beszélt, hogy idén ezeket az ajándékokat nem a polgármesteri hivatalban vehetik át azok, akik regisztráltak, hanem mindenkinek elviszik lakására. Ezt a hivatal dolgozói, illetve az önkormányzat cégeinél dolgozók teszik majd. Az időpontról előre értesítést küldenek a jelentkezetteknek, kétszer is felkeresik őket, s ha egyik alkalommal sem sikerül átadniuk a város ajándékát, akkor azt előre meghirdetett helyen, s időben, nagy valószínűség szerint majd a piacon vehetik át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában