Kétezer fölött az igazolt fertőzöttek száma Tolna megyében

TEOL

Forrás: Shutterstock

Átlépte a kétezres határt az igazolt fertőzöttek száma Tolna megyében, ez látszik a koronavirus.gov.hu ma reggel közölt adataiból. A tegnapi 1976-ról 2026-ra nőtt számuk, tehát ötven új vírushordozót regisztráltak az elmúlt huszonnégy órában. Ezzel nincs már olyan megye, ahol kétezernél kevesebb fertőzöttet találtak április óta. Sőt, már csak kettő van, ahol háromezer alatti szám szerepel a kormányzati oldal térképén, az egyik Tolna, a másik Somogy megye.

Bár a többi megyéhez viszonyítva Tolnában kedvezőbbnek tűnik a vírushelyzet, a járvány erősödő terjedése jól játszik, ha heti bontásban vizsgáljuk a számokat: megint (negatív) rekordot jelentő újonnan felderített esettel zártuk az előző hetet.

Az országban 6495 újabb állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 147 456 főre nőtt a hazánkban beazonosított vírushordozók száma. Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3190 főre emelkedett, 34 010-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 110 256 fő a kormányzati közlés szerint.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában