Az egészségügyi dolgozókat is szűrik

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

A népegészségügy a napokban tájékoztatta a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatókat a dolgozók gyorsteszttel történő Covid-szűréséről. A tesztelési lehetőség nem csak a szolgáltatónál dolgozó egészségügyi dolgozókra, hanem az egészségügyben dolgozókra is, mint például műszaki személyzet, takarító, egyéb „kisegítő” személyzet is vonatkozik.

A koronavírus vizsgálat elvégzéséhez szükséges gyorsteszteket a Tolna Megyei Kormányhivatal biztosítja, és a dolgozók az idei év december tizedik napjáig vehetik át az illetékes járási hivataltól minden nap reggel nyolc és délután négy óra között. A helyszínek a következőek: Szekszárdi Járási Hivatal, Tolnai Járási Hivatal, Bonyhádi Járási Hivatal, Paksi Járási Hivatal, Dombóvári Járási Hivatal és Tamási Járási Hivatal.

A kérés, hogy a tesztek átvételét követően, legkésőbb az idei év december tizennegyedik napjáig a tesztelések történjenek meg. A tesztelések során jelenléti ívet vezetnek. A kiszűrt pozitív személyeknek átadják a tájékoztató levelet és a karantén-szabályokat.

Abban például szerepel, hogy otthon kell maradniuk, amennyiben nem egyedül élnek, el kell különíteniük magukat a háztartásban élő családtagoktól, más személyektől, ha erre lehetőségük van. Kerülniük kell a háztartási eszközök, tárgyak közös használatát, mielőtt orvoshoz fordulnak, telefonálniuk kell, és gyakran kezet mosniuk. A légúti fertőzés tüneteit figyelniük kell. A háztartásban keletkezett hulladék és szennyes kezeléséről is tájékoztatást kapnak.

A vizsgálat pozitív eredményéről a dolgozó haladéktalanul köteles értesíteni a háziorvosát, aki az eredményt a népegészségügyi központ által kiadott eljárásrendben foglaltak szerint rögzíti.

Borítóképünk illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában