Mőcsény

2020.12.12. 18:25

Édességet, utalványt és hidegtálat is ad az önkormányzat

Egy völgységi kistelepülés elébe ment a kormányrendeletnek, mely szerint az önkormányzatok 2021-ben nem vethetnek ki új helyi adót, és nem is emelhetik a meglévő adók mértékét.

Szeri Árpád

Fotó: Máté Réka

– Ez nekünk eleve nem is állt szándékunkban – mondta el lapunknak Krachun Elemér, Mőcsény polgármestere. – Tehát a jövő évben sem adóemelést, sem adóelvonást nem tervezünk. Annak ellenére sem, hogy idén számos, ezzel együtt jelentős összeget igénylő juttatással szolgálhattunk a helybeliek számára. Hadd említsem meg, hogy augusztus végén, tekintettel a tanévkezdésre, személyenként valamennyi érintett fiatal – az általános iskolásoktól kezdve a középiskolásokon át az egyetemistákig – ötezer forint támogatásban részesült.

A járványveszély miatt elmaradt a hagyományos Mikulás-ünnepélyünk – akárcsak a már hosszú évek óta megtartott és közkedvelt Mindenki Karácsonya – , ám a kisgyermekek nem maradtak ajándék nélkül. Tízéves korig mindannyian kaptak édességcsomagot, amit a szülők már át is vettek az önkormányzatnál.

Karácsonyra, amiképpen korábban, most is az összes hatvanöt év feletti mőcsényi lakos hatezer forint értékű élelmiszer-utalványban részesül, ezzel az utalvánnyal a helyi boltban lehet vásárolni. Két civil szervezetünk, azaz a Mőcsényi Nyugdíjas Egyesület és a Mőcsényért Egyesület tagjai a szeretet ünnepére hidegtálat kapnak az önkormányzattól.

A koronavírus miatt nem lehetett megtartani a közmeghallgatást. A beruházásokról, a fejlesztésekről, a falugondnoki szolgálat minden rászoruló által igénybe vehető segítő tevékenységéről az önkormányzat részletes tájékoztatót készített. Ez az összegzés már ott található a község valamennyi háztartásában.

Borítóképünkön: Gergely Bettina két gyermeke számára vette át a csomagokat Krachun Elemér polgármestertől

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában